nedeľa 6. februára 2011

Preklad knihy

Rozhodol som sa zacat prekladat knihu od Arnolda Ehreta Rational Fasting, v preklade racionalne postenie sa alebo racionalny post. Rozhodol som sa ze kazdy den prelozim jednu stranu (ma to 49 stran). Velmi silno sa stotoznujem s myslienkami v tej knihe, a kedze nie kazdy moze rozumiet po anglicky neuskodi to prelozit. Tiez sa tym lepsie naucim myslienky z tej knihy, kedze dost ludi v mojom okoli sa ma na to pyta, a tiez sa zdokonalim v anglictine.. :) Budem tu postupne uverejnovat moj preklad, zdaleka nie natolko profesionalny ako by som rad, ale pocitam s pomocou.. vsetky opravy su preto nielen vitane, ale aj potrebne. Pripadne mi niekto moze poslat prelozenych priamo par stran :)
Tu je co som zatial prelozil, aktualizujem to kazdy den:


Racionálne pôstenie sa
Regeneracna dieta a naturalna liecba pre vsetky choroby

Arnold Ehret

Prelozene z anglictiny z nemciny

Body obsahu:

I. Bezne fundamentalne priciny chorob
II. Prostriedky pre odstranenie beznych fundamentalnych pricin chorob a prevencia ich vyskytu
III. Fundamentalna pricina starnutia a -zoskaredenia-, vypadavania a sedivenia vlasov
IV. Smrt.


I. Bezne fundamentalne priciny vo vyskyte chorob

Vsetky fazy vyvoja medicinskej vedy, vratane rannych civilizacii, maju v chapani prirodzenej podstaty chorob jednu spolocnu vec, ze choroba, vdaka vonkajsim pricinam vstupi do ludskeho tela a takto, silou nutneho alebo aspon nezvratneho zakona, narusi ho v jeho existencii, sposobi bolest a na koniec ho znici. Dokonca aj moderna medicina, nehladiac na to ako vedecky osvetlena o sebe tvrdi ze je, sa nie tak uplne odvratila od tejto zakladnej predstavy demonickej interpretacie. V skutocnosti, najmodernejsi uspech, bakteriologia, ma velku radost z kazdeho dalsieho objaveneho bacila ako dalsi pridavok k armade tvorov, ktorych prirodzeny ucel je ohrozovat zivot cloveka.
Pozerajuc sa na to z filozofickeho hladiska, tato interpretacia sa odlisuje od stredovekych povier a obdobia slepeho uctievania iba v dodatocnom mene. Povodne to bol "duch diabla", ktory v ludskych predstavach dosiel az k presvedceniam o existencii "satanickych osob", teraz je to same nebezpecne monstrum mikroskopicky viditelny tvor, ktoreho existencia bola dokazana bez najmensej pochybnosti.
Tato zalezitost, len co je pravda, ma stale orovsky nedostatok v takzvanej "dispozicii" - fajnove slovo! - ale co tym mame v skutocnosti pochopit nam nikto nepovedal. Vsetky testy na zvieratach, s ich symptomovymi reakciami nedokazuji nic, pretoze tieto reakcie sa vyskytuju iba prostrednictvom injektovania do krvneho obehu a nikdy nie pomocou zavedenia do traviaceho ustrojenstva pomocou ust.
Je nieco pravdy na koncepte "vonkajsej invazie" choroby, rovnako ako na dedicnosti, ale nie v tom zmysle ze votrelec je duch (demon) nepriatelsky k zivoru, alebo miktoskopicky tvor (bacil); ale vsetky choroby bez vynimky, dokonca aj dedicne, su sposobene - vynimajuc niekolko ostatnych nehygienickych pricin - len a jedine biologicky nespravnou, neprirodzenou stravou a kazdym kusom nadbytocnej stravy.
Po prve tvrdim, ze vo vo vsetkych chorobach bez vynimky existuje tendencia organizmu vylucovat hlien a v pripade pokrocilejsieho stadia - hnis (rozlozena krv). Pravdaze kazdy zdravy organizmus musi obsahovat istu davku hlienu - lymfa, tukova hmota criev atd., hlienovej povahy. Kazdy expert to potvrdi u vsetkych catarrhalickych pripadov, pocnuc neskodnou nadchodu v nose az po zapal pluc a tuberkulozu, rovnako ako aj pri epilepsii (zachvat sposobuje penu v ustach, hlien). Kde sa toto vylucovanie hlienu neukazuje viditelne, ako v pripadoch chorob ucha, oka, koze alebo zaludocnych problemov, chorob srdca, reumatizmu, dny atd, dokonca vo vsetkych stupnoch sialenstva, je hlien hlavnym faktorom chorob. Ked uz prirodzene vylucovacie organy nie su dalej schopne vyrovnavat sa s hlienom z dovodu nadmerneho chladenia (nadcha) atd, ten vstupuje do krvi a sposobuje na danych miestach, kde je cievny system pravdepodobne stiahnuty, vznietenie, zapal, bolesti, horucku.
Vsetko co potrebujeme je dat pacientovy hocijakeho druhu nic ine nez "bezhlienistu" stravu, napriklad ovocie alebo dokonca nic len vodu alebo limonadu. Potom zistime, ze vsetka zazivacia energia, konecne oslobodena, sa vrhne na hlienistu hmotu nahromadenu od detstva a casto upevnovanu, rovnako ako na "mrtve loziska" z neho vytvorene. A vysledok? S absultnou istotou tento hlien, ktory oznacujem ako bezny zaklad a hlavnu pricinu vsetkych chorob, sa objavi v moci a vo vykaloch. Ak je uz choroba v nejakom pokrocilejsom stadiu, takze na nejakom mieste, dokonca v najskrytejsom vnutry, sa vyskytuju mrtve loziska, napriklad rozlozene bunkove tkanivo, potom je vylucovany aj hnis. Hned ako sa prijem hlienu v podobe "umelej potravy", tucneho masa, chleba, zemiakov, praskovych produktov, ryzoveho mlieka atd. zastvi, krvny obech sam zautoci na hlien a hnis v tele a zacne ich vylucovat cez moc, a v pripade tazko infikovanych tiel, dokonca cez vsetky otvory ktore ma k dispozicii ako aj cez hlienove membrany.
Ak zemiaky, obilne jedlo, ryza alebo prislusne masite pokrmy su varene dostatocne dlho, prijmame nieco ako zelatinovy sliz (hlien) alebo kasu, pouzivanu kniharmi a tesarmi. Tato hlienovej hmota sa coskoro stane kyslou, kvasi a vytvora lozisko pre huby, plesne a bacili. Pri traveni, ktore nie je nic ine ako vrenie, horenie, je tento sliz resp. pasta uskladnovany rovnakym sposobom, kedze krv moze vyuzit iba pretravene jednoduche cukry premenene zo skrobov. Tajomna hmota, nadbytocny produkt atd, tato pasta alebo sliz je pre telo cudzia hmota a je zo zaciatku uplne vylucovane. Preto je lahke pochopit, ze pocas zivota su creva a zaludok pozvolna zahlienovane a zaslizovane az do takeho rozsahu, ze tato pasta floralneho a sliz faunavneho povodu sa premenia do kvasenia, upchaju cievy a nakoniec rozlozia stagnujucu krv. Ak su figy, datle alebo hrozna varene dostatocne dlho, tiez ziskame brak, ktory ale nezacne kvasit a nikdy nevylucuje sliz. Slizom ho preto nikto nenazyva, namiesto toho sa nazyva syrup. Ovocny cukor, najdolezitejsia vec pre krv, je tiez lepkavy, to je pravda, ale je kompletne vyuzity telom ako najvyssia forma paliva, a zanechava pre vylucovanie iba zvysky celuozy, ktora nie je lepskava, je ihned vylucena a nekvasi. Spaleny cukor, vdaka jeho odolnosti voci kvaseniu, je dokonca pouzivany pre uchovavanie potravy.
Kazdej zdravej aj chorej osobe sa po obmedzeni svojej stravy alebo pri posteni zacne na jazyku usadzovat lepkavy hlien.  To sa tiez deje na sliznatej zaludocnej membrane, ktora je presnou kopiou jazyka. Tento hlien je vidno v prvej stolici po poste.
Odporucam lekarom a vyskumnikom testovat moje tvrdenia experimentalnymi metodami ktore postacia ku skutocnemu vedeckemu uznaniu. Experiment, otazka smerovana prirode je zaklad vsetkych prirodnych vied a odhaluje neomylnu pravdu bez ohladu ci je vyslovena mnou alebo niekym inym. Navyse odporucam odvazlivcom testovat na svojom vlastnom tele nasledujuce experimenty, ktore som sam podnikol na mojom tele. Ziskaju rovnaku odpoved od prirody, teda od organizmu, ak je vsak ich organizmus zdravy, v poriadku v mojom zmysle slova. "Exaktne" do isteho stupna reaguje iba cisty, nezahlieneny organizmus. Po dvoch rokoch striktnej ovocnej diety s vlozenymi postovymi kurami som dosiahol stupen zdravia ktory je dnes jednoducho nepredstavitelny a ktory mi dovolil urobit nasledujuce experimenty:
S nozom som urobil rez v mojej spodnej casti ruky; nebol tam ziaden prud krvy, nahle sa to zahustovalo; zatvoriac ranu, ziaden zapal, ziadna bolest, ziaden hlien ani hnis, uplne zahojene za tri dni, krvava chrasta odpadnuta. Neskor, s rastlinnou stravou, obsahujucou hlien (skrobova potrava), ale bez vajec a mlieka: rana sa trochu spojila, sposobujuc trochu bolesti a slabo zahnisala, lahky zapal, uplne zahojenie len po nejakom case. Neskor rovnake porezanie, s masitou stravou a nejakym alkoholom: dlhsie krvacanie, krv svetlej farby, cervena a tenka, zapal, bolest, niekolkodnove hnisanie a zahojenie az po dvoch dnoch postu.
Ponukol som seba, pravdaze bezvysledne, Pruskemu ministerstvu vojny pre zopakovanie tohoto experimentu. Preco sa jazvy Japoncov v Rusko-Japonskej vojne hojili ovela rychlejsie a lepsie ako jazvy "maso a brandy" Rusov? Hadam nikoho pocas 2000 rokov nenapadlo preco otvorenie tepny a dokonca ani pohar jedu nedokazali zabit Senecu, ktory opovrhoval masom a hladoval vo vazani? Vravi sa ze este predtym Seneca jedol bylucne ovocie a vodu.
Napokon vsetky choroby niesu nic ine ako upchavanie najmensich ciev, kapilar, hlienom. Nikdo nebude chciet vycistit vodovodne potrubie mesta, potrubny system, ktory pumpa krmeni spinavou vodou, ktoreho filtre su upchate, bez vypnutia dodavok vody pocas cistiaceho procesu. Ak potrubie zasobuje cele mesto alebo jeho cast necisou vodou, alebo ak dokonca najmensie vetvy rur su zapchate, nie je nikto na svete kto by dokazal opravit alebo zlepsit prave toto miesto, kazdy naraz mysli o ustredni, o nadrzi a filtroch, a vsetko toto spolu s pumpou moze byt vycistene iba pokym je dodavka vody vypnuta.
"Ja som lord, pan doktor" - anglicke a moderne: sama priroda lieci, cisti, "odhlienuje" najlepsie ako dokaze s neomylnou istotou, ale iba ak je dodavka, alebo aspon jej hlienista cast zastavena. Kazdy "fiziologicky stroj", clovek rovnako ako zviera, sa samocisti okamzite, rozpusta hlien v upchatych cievach, bez akehokolvek zastavenia, hned ako sa dodavka, aspon hustej stravy, prerusi. Dokonca v pripade udajne najzdravsich ludi sa tento hlien, ako bolo zmienene neskor objavi v moci, kde moze byt pozorovany po ochladeni v spravnych sklenenych trubickach! Ktokolvek popiera, ignoruje alebo bojuje proti tymto nemennym faktom pretoze to mozno ide proti nemu alebo to nieje prenho dostatocne vedecke, je spoluvinny v nemoznosti odhalenia principialnej priciny vsetkych chorob, a to je mu v prvom rade na jeho vlastnu skodu.
S tym tiez odhalim posledne tajomstvo konzumacie. Alebo kady veri, ze toto obrovske mnozstvo hlienu ktoreho sa zbavuje pacient postihnuty tubekulozou roky a roky, vychadza len zo samotnych pluc? Pretoze je tento pacient potom skoro nasilne krmeny "hlienom" (brak, mlieko, tucne maso), hlien nikdy neprestane, pokial sa pluca samotne nerozlozia a "bacili" sa objavia, ked sa smrt stane nevyhnutnou. Zahada bacilov je jednoducho vyriesena takto: Postupne upchavanie ciev hlienom vedie k rozlozeniu, kvaseniu hlienovitych produktov a "varenej-mrtvej" stravy - zostatkov (?). Tieto hniju ciastocne v zivom tele (vaginalny absces, rakovina, tuberkuloza, syfilis, lupus atd.) Teraz, kazdy vie ze maso, syr a vsetka organicka strava bude znovu "klicit, prist s bacilmi" pocas procesu rozkladu. Pre tento dovod su tieto bakterie zistitelne iba v pokrokovom stadiu choroby, kde niesu pricinou ale produktom choroby, a pokrok choroby pokial sa tyka rozkladu, napriklad pluce, je nimi urychlovany, pretoze vylucovanie bacilov, ich toxinov, sposobuje otravenie. Ak by bola pravda ze bacili napadny, "infikuju" z vonkajska, tak je to nic ine nez hlien co umoznuje ich aktivitu a poskytuje vhodnu podu, "dispoziciu".
Ako bolo povedane, opakovane (raz za 2 roky) som zil na bezhlienisto, tj. vylucne na ovoci. Uz som neotreboval vreckovku, produkt civilizacie ktory sotva potrebujem do tohto dna. Videl niekto niekedy zdrave zviera, zijuce na slobode, vypluvat alebo si fukat nos? Chronicky zapal obliciek, povazovany za smrtelny, ktorym som bol postihnuty, bol nielenze vylieceny, ale uzivam si stupen zdravia a vykonnosti ktory zatial prevysuje dokonca aj ten z mojej najzdravsej mladosti. Chcem vidiet cloveka ktory, v 31 rokoch smrtelne chory, dokaze bezat bez zastavenia dve a stvrt hodiny alebo vykonat vytrvalostny pochod trvajuci 56 hodin - o osem rokov neskor.
S touto "hlienovou teoriou", dobre potvrdenou mojimi mnohymi experimentmi, je po prvy krat vztycena riadna, aetiologicka pricina - definujuca jednotne chapanie vsetkych chorob. Ak prirodne liecenie tu a tam zmienuje iste sympatie k myslienke ze krv je fundamentalna pricina vsetkych chorob, tato teoria sa preukazala nedostatocna, pretoze potrava predpisovana je bezmasita alebo aspon s velkym obmedzenim masa, ale na druhej strane je maso nahradene ovela viac hlienotvornou potravou ako je chlieb, brak, mlieko, maslo, vajcia, syr a praskove veci, obzvlast skrobova strava. To je dovod preco vacsina vegetarianov napriek ich vychvalovanemu jedalnemu listku niesu nalezito zdravy. Ja sam som bol takym velkym - a hlienitym jedakom niekolko rokov. Ak znacne mnozstvo vegetarianov skoro nepokroci k cisto prirodnej strave, ovocnej diete, alebo sa aspon nenavrati k jedeniu mala, vyvstane velke nebezpecenstvo ubytku vegetarianstva; nie pretoze by bol princip "nejedenia masa" zly, ale pretoze existujuce zdravotne efekty sucasnej vegetarianskej vyzivy su nizke. Zastupcovia vegetarianskeho hnutia sa stale pokusaju dokazat ze clovek potrebuje varene jedla, pretoze oni sami rovnako ako vsetci amatery v tejto oblasti maju od zakladov zle chapanie ovocnej diety ako lieciveho prostriedku, a idu na to zo zlej strany. Zaluba vegetarianskej propagandy je argument ze clovek nie je masozravec a preto je jednenie masa neprirodzene. S uplnou pravdou povie oponent ze jedenie masa je rovnako "prirodzene" ako jedenie chleba, kapusty, mlieka syra atd. Profesor V. Bunge vycital vegetarianstvu jeho rozpor viac ako pred 10 rokmi, a ma pravdu.

Je nepochybne teoreticky pravda ze clovek bol obycajny konzument ovocia ako casi plynuli, a je bilogicky spravne, ze nim moze byt aj dnes. Alebo moze koni vyznam cloveka nepredstavit, bez ziadnych dokazov a priamo, ze clovek, predtym ako sa stal lovcom, zil iba na ovoci? (?) Dokonca obhajujem nazor ze zil v absultnom zdravy, krase a sile, bez bolesti a zialu, presne tak ako to popisuje biblia. Jedine ovocie, cisto bezhlienista strava, je prirodne. Vsetko pripravene muzom alebo udajne vylepsene je zle. Argumenty tykajuce sa ovocia su vedecky exaktne; v jablku alebo banane, napriklad, je obsiahnute vsetko co clovek potrebuje. Clovek je natolko dokonaly, ze dokaze zit iba z jedneho druhu ovocia, aspon dost dlhy cas. Nemusi to byt prave kakaovy orech (Kakabon). Ale evidentna pravda hlasana prirodov nemusi byt odhadzovana iba preto lebo sa to nikomu nepodarilo aplikovat so zretelom na celu civilizaciu. Iba z ovocia sa clovek stane v prvom rade chory, kvoli cisteniu. Tento cistiaci proces je ale lepsie podstupit doma a nie v tropoch. Nikto by mi nikdy neveril ze je mozne zit bez jedla 126 dni, z toho 49 v celku, pocas 14 mesiacov. Teraz som to dokazal, a stale tato pravda nie je pochopena. Dosial hovorim a ucim ze len ovocie je najprirodnejsi "lieciaci prostriedok". Ci su moje odhady spravne bude dokazane najblizssou epidemiou. Avsak ja beriem tuto prilezitost na odhalenie dovodov preco nie sme presveceny v nieco evidentne. Ked v minulom storoci niekto rozpraval o telefonovani z Berlina do Pariza, kazdy sa smial, pretoze nikdy nic take nebolo. V prirodnu stravu uz tiez nikto neveri, pretoze to skoro nikdo nepraktizuje, a ako clovek civilizacie, to nemoze lahko praktizovat. Musi tiez byt zvazeny ten protizaujmovy strach ze ceny ostatnych, umelych potravin moze spadnut, a iny sa boja ze ze potravova fyziologia moze zazit sok a fiziologovia sa stanu nepotrebnymi. Ale je to len post a ovocna liecba co si vyzaduje velmi striktne pozorovanie a navod - preto: viac doktorov a menej pacientov, ktory vsak budu radi platit viac ak sa im bude dobre darit. Tak teda socialna otazka tykajuca sa doktorov je vyriesena - vyhlasenie uz mnou verejne vykonane v Zurichu pred niekolkymi rokmi.
Takmer vsetky postove pokusy zlyhaju kvoli ignorancii faktu ze zo zaciatkom bezhlienistej diety sa zacne stary hlien vylucovat ovela viac ucinnejsie az kym je osoba absultne cista a zdrava. Preto zdanlivo najzdravsia osoba musi najprv prejst cez stav choroby (cistenia), alebo ist cez prechodny stav ochorenia k vyssiemu stavu zdravia.
Toto je obrovský útes, okolo ktorého sa podarilo prejsť veľmi málo vegetariánom, odhadzujúc najvyššiu pravdu rovnako ako to robia masy. Dokázal som to to tu vo "Vegetarische Warte", úplne na základe experimentov a faktov a 49 dňovým pôstom po predošlej ovocnej diéte som vyvrátil najväčšiu námietku, o podvýžive. Môj stav zdravia sa týmto radikálnym vylúčením hlienu iba zlepšil, odhliadnúc od niekoľkých nehygienických okolností počas testu. Dostal som početné množstvo listov vyjadrujúcich uznanie, najmä od vzdelaných ľudí. Masa stúpencov "hlienového" vegetariánstva veselo rastie. Vegetariánstvo musí ukázať reprezentantov oboch pohlaví, ktorí sa ničím nelíšia od Mníchovských pivných žalúdkov: následok denného napchávania sa hlienotvornou potravou všetkých druhov. V protikladu k tomu sa dá povedať jedine to, že jedy (ako ich oni nazývajú): mäso, alkohol, káva a tabak sú z dlhodobého hľadiska relatívne neškodné, pokiaľ sa užívajú s mierou.
Aby sme nepochopili nesprávne časť o abstinentoch a vegetariánoch, musím tu vložiť niekoľko vysvetlení. Mäso nie je potravina, iba stimulant, ktorý kvasí a rozkladá sa v žalúdku; proces rozkladu však nezačína až žalúdku, ale bezprostredne po zabití zvieraťa. Toto už bolo dokázané na žijúcich osobách profesorom S. Grahamom, a ja doplním tento fakt tvrdením, že mäso pôsobí ako stimulant iba prostredníctvom týchto jedov rozkladu a preto býva označované ako posilnujúca potrava. Alebo mi niekto môže chemicko-fiziologicky ukázať, že molekula albumínu, sprevádzajúca proces rozkladu sa v žalúdku nanovo pretransformuje a oslavuje svoje znovuzrodenie v nejakých svaloch v ľudskom tele? Presne ako alkohol, mäso pôsobí zpočiatku klamne akoby stimulovalo silu a energiu, až kým je ním preniknutý celý organizmus a rozklad je nevyhnutný. Všetky ostatné stimulanty pôsobia podobne.
Najväčšie neštastie všetkých nevegetariánskych foriem stravy spočíva vždy v prílišnej konzumácii mäsa, čo je zdrojom všetkých ostatných pohrôm, najmä v túžbe po alkohole. Ak sa takmer výlučne konzumuje ovocie, túžba po poháriku alebo poldecáku sa stráca a mení sa v trestanie samého seba proti nej, jednoducho preto, že mäso produkuje démonický smäd. Alkohol je dokázaný typ protikladu k mäsu, a gurmán veľkomesta, ktorý neje skoro nič iné ako mäso, preto musí piť vína, Mochu a Havanu, aby aspoň nejako kládol odpor silnej mäso-otrave. Je dobre známy fakt, že po okázalej večeri sa človek cíti výrazne sviežejšie - fyzicky aj mentálne, ak stimulanty, vo svojej podstate jednovaté, boli príjmané umiernene, ako keby sa doplna napchával chutným jedlom až do úplného vyčerpania.
Rozhodne prehlasujem vojnu mäsu a alkoholu; cez ovocie a umiernené jedenie sú tieto obrovské zlá radikálne zmenšené. Ale ak je pre niekoho nemožné úplne sa vzdať mäsa a alkoholu, ak ich bude príjmať s mierou, je stále ďaleko pred vegetariánom - prejedačom sa. American Fletcher to najevidentnejšie dokazuje svojím obrovským úspechom a jeho tajomstvo je vysvetlené mojimi experimentmi, ktoré ukazujú, že človek sa stane najvýkonnejším a vybuduje si najsilnejšie zdravie ak je tak málo, ako je to len možné. Niesú najstarší ľudia akoby pravidlom tí najchudobnejší? Nevyvstali tí najväčší vynálezci a objavitelia z biedy, teda boli malí jedlíkovia? Neboli tí najväčší z ľudstva, proroci, zakladatelia náboženstiev, atď askéti? Je to kultúra, žiť v Berlíne, stolovať excelentne trikrát denne, a je to sociálny progres že každý pracujúci človek je päť krát denne a potom sa večer doplna napumpuje pivom? Ak sa chorý organizmus dokáže zregenerovať nejedením ničoho, považujem za logický dôsledok že zdravý organizmus potrebuje len málinko potravy, aby ostal zdravý, silný a vytrvalý.
Všetky takzvané zázraky svatých majú svoj jediný pôvod v asketizme a sú dnes nemožné jedine preto, že hoci je vykonaného veľa modlenia, nedodržiava sa žiadne pôstenie. Toto je jediné riešenie tohto rozporu. Nemáme žiadne ďalšie zázraky, pretože nemáme žiadnych ďalších svätých, tj. posvätených a vyličených asketizmom a pôstom. Svetci sami svietili, vyjadrené v dnešnom jazyku: mediálny alebo rádioaktívny, ale len pretože cez askézu boli "božsky" zdravý, nie kvôli "špeciálnemu pôvabu. Chcel by som tu ešte zmieniť, že ja sám som bol úspešný vo viditeľnom, elektrickom vyžarovaní, ale iba prostredníctom externých a interných slnečných energií (opaľovania na slnku a jedla zo "slnečnej kuchyne", ovocia).
Celý svet je teraz v spore o dôvodoch týchto zázrakov. A pritom existuje riešenie na báze experimentov, ktoré môže každý zopakovať ak je dosť statočný. Ale je očividne ľahšie písať knihy, kázať a modliť sa, alebo povedať že ja som výnimka. To môže byť pravda, ale len pokiaľ ide o guráž a schopnosť porozumenia. Fyziologicky sú všetci ľudia rovnakí a ktokoľvek nevystojí byť obyčajný, môže sa to naučiť odo mňa ak si praje byť skutočný hľadač. Ak človek je málo a je zdravý, môže stráviť za pomerne dlhú dobu aj to najabsurdnejšie jedlo, mäso a škrob (hlien), tj. dokáže to opäť vylúčiť; prirodzene, stane sa a zostane oveľa čistejší a dokonalejší ak je iba malé množstvá ovocia a zo všetkých jedál ovocia potrebuje najmenej, pretože je to najdokonalejšia potrava. Túto večnú pravdu prírodného zákona muž dneška bude musieť prijať, aj keď to nedokáže. Má z nej totiž ododstatnený strach, pretože je vystavaný z mŕtvej varenej potravy a jeho bunky zomierajú a sú vylučované hneď ako sa začne opaľovať, pôstiť alebo jesť živé ovocné bukny. Ale táto liečba musí byť vykonaná s najväčšou opatrnosťou. Medicína musí, dokiaľ je to možné, človeka ochraňovať pred rozpadom jeho buniek, držať ho nad vodou, aby ho potom mohla nechať zomrieť z nejakej choroby oveľa náhlejšie a rýchlejšie, čo je dneska medzi pacientmi vášnivo priané. Vegetarianizmus nemôže poprieť, že konzument mäsa a alkoholu môže tiež dosiahnúť vysoký stupeň zdravia a uskutočniť veľké skutky a dožiť sa vysokého veku, ale keď sa na to pozrieme individuálne a ako ľudia, je to možné len ak je málo a nespôsobuje si prejedenie sa. "Príliš veľa" sa vypomstí menej v prípade jedenia mäsa, pretože mäso obsahuje proporčne menej "hlienu" ako škrobovité, tj. "hlienové" vegetariánske jedlá a ospevované vegetariánske večere s tak strašne veľa miskami denne. Ja sám som sa po veľa rokov nestaral o žiadne jedlá; jem len keď mám chuť a len tak málo aby to nespôsobilo žiadne škodlivé efekty, ak, kvôli experimentu, musím jesť niečo, čo nie je úplne neprípustné voči námietkam.
Ak môžu byť tie najvážnejšie choroby vyliečené pôstom - čo bolo dokázané v tisíckach prípadov - a ak človeku týmto spôsobom života dokonca ešte narastie sila, ak je to robené správne, potom tá najenergetickejšia potravina, ovocie,  by mala človeku spôsobovať veľmi veľa aby sa stal silný a zdavý. 19




6 komentárov:

  1. Davide, ocenujem tvoj pocin, no nechaj si to na neskor, ked bude viac casu, aby bolo menej chyb. Rada by som Ti opravila mnozstvo gramatickych chyb, predklad neviem posudit, ale aj tam by sa dalo nieco vylepsit. Hlavne by si mal pisat slovensky, s diakritikou. Cudzie slova neuvadzat, pretoze nie su bezne. Asi tolko na prvykrat. Mama

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nechce sa mi to čítať, ale hneď slovo fundamentálny si mal nahradiť nejakým bežnejším. Vždy je veľmi prospešné zložitejšie slová nahrádzať ľahšími, ktoré sú čitateľovi známejšie (hoci slovo "fundamentálny" čitateľ pozná, "základný" či "hlavný" sa mu bude absorbovať lepšie). Odporúčam teda používanie synonymického slovníka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kalkulaсky - kalkulacκa vedecke, kalkulacky
    s tlасou, Vгеckove kalkulacka .
    .. za najlacnejsie cеnу. Tovar sklaԁοm ѕ dorucenim do 24 hod.

    pre cele Slovensko.
    Have a look at my webpage - kalkulacky , kalkulacka ,

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi dlho - asi 3 roky - ma trápia zdravotné problémy - ako napríklad - silná žihľavka,svrbenie kože, bolesti kĺbov,nadmerné zahlienenie a nekonečná únava. Vykašľávala som veľké množstvo hlienu, občas s prímesou krvi, za 10 mesiacov 10 antibiotik. Už vyše dvoch rokov sa neviem zbaviť i veľmi veľkého denodenného zahlienenia moču.Tento čiastočný preklad veľmi zaujímavo píše o hliene a problémoch s ním súvisiach. Ale v klasickej medicíne človek asi pomoc nenájde.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. + You need to use Facebook like a +refer a friend+ approach.

    The idea is that you're a mouse rogue and you need certainly to find mice to obtain better at it.
    Observe where in actuality the link is certainly going before you click
    on it.

    My web site - http://love-line.co.kr/xe/?document_srl=865336 - ,

    OdpovedaťOdstrániť