utorok 20. apríla 2010

Daily update

Dobry den drahy ojedinely citatel!

Stale mam pocit ze nemam cas nic pisat tak nic nepisem. V skutocnosti ale presedim za pocitacom cele hodiny robenim neuzitocnej cinnosti pocas ktorej som toho mohol tolko napisat. A pointa je ze to tak trva uz par rokov, uz niekedy v 07 som rozmyslal ze by som mal zacat blogovat. Vela rozmych myslienok a napadov sa za ten cas stratilo v hlbinach minulosti. Dost teda takeho pristupu, odteraz si najdem tolko casu na napisanie par viet pre vas a pre seba.

Moja momentalna situacia je taka zla ze je to az na smiech. Pre tych co nevedia tak som prvak na karlovke, odbor fyzika. V skole som nebol okrem praktik ani nepamatam, taky mesiac to bude.. Chap ze ucast na povinnych cvikach je pod 20%. Akurat tak robim praktika, to su experimenty z ktorych potom pisem protokol. Z prveho semestra mam 34 kreditov, na postup do druheho rocnika treba 45, koser je mat 60. Z praktik budem mat 5, za telesnu 1 a za tyzdenove 'sustredenie' 3 kredity. Teda mi chyba 8 a to je presne pocet ktory sa da ziskat za fyziku. Preto vkladam nadeje do tohto predmetu a dufam ze aspon z neho dostanem zapocet. Ak nie budem musiet prerusit rocnik, co znamena ze s tym seknem a vratim sa presne o rok s vsetkymi urobenymi predmetmi, kreditmy a zapoctami. Snad sa mi ale podari nejak ziskat zapocet z fyziky. Potom mam kopec casu sa to naucit, tak to davam.

Ale preco sa to dostalo do takeho hrozneho stavu? Zacalo to skuskovym pre zimny semester. Kedze som sa predtym vobec nic neucil, mal som ani nie 2 mesiace na dohnanie vsetkeho uciva. Brutalne som makal a za 34 dni nakoniec dal vsetky predmety. Potom som si teda zakonite chcel trochu oddychnut, tak som siel na tyzden do Kosic, nemohol som odmietnut ist sa na 3 dni snowboardovat do Spindlerovho mlyna. Vratil som sa uplne vycerpany v nedelu vecer, tak sa mi na druhy den vobec nechcelo vstavat. Povedal som si ze druha abstinencia je vpohode a tak som nesiel na civka. Tie mam bohuzial vsetky v pondelok. Potom som zas raz na cvikach bol, potom sme sli na 3 dni cez vikend do Viedne a Slovinska, tiez sme sa vratili v nedelu o polnoci tak som nesiel do skoly.. O 3 dni nato som dostal z vseobecneho vycerpania a pitia tolkeho piva a pobytu v zafajcenom prostredi anginu, tak ist do skoly bolo vylucene. Najprv som sa snazil liecit sam ale nevydalo, tak som siel na pohotovost dostal silne antibiotika a odisiel do Kosic. To uz bola Velka noc. Dalsi pondelok som prisiel do Prahy v pondelok o pol piatej rano, ale kedze som bol unaveny a nic som do skoly nevedel tak som do nej radsej nesiel. Blbe je ze piseme na kazdej hodine algebry pisomku a teda ist na to cviko znamena zas odovzdat prazdny papier. A tento pondelok som do skoly nesiel zas, pretoze ma zas zacalo boliet hrdlo a siel som rovno k lekarke. Aj napriek tomu by som tam ale isiel, lenze je to uz take blbe prist do skoly po nejakych 5 tyzdnoch s tym ze som uplne mimo a nic neviem.. Tak to sa mi potom brutalne nechce, cim sa ale moja absencia este viac zvysi. Buduci tyzden budem na fyzikalnom sustredeni tak sa v skole neukazem znova.

Takze je to uplne nanic. Ani neviem ako zbehli tie 2 mesiace, najprv par vyletov potom choroba a som tu a za mesiac je skuskove. A za cely letny semester som toho skoro nic nespravil, nespoznal skoro ziadnych novych ludi az na spolok a bol len jediny raz na party. Nakoniec sa zda ze zimny semester som sa este viac ucil, lebo aj ked som vkuse zil, chodil som aspon celkom poctivo na cvicenia a pisal zapoctove pisomky.

Som teda velmi zvedavy ako to tentoraz dopadne. Co musim robit je poriadne vyzdraviet a ucit sa rychlo fyziku, nech do zapoctoveho tyzdna ktory je myslim o 4 tyzdne to viem a mozem sa nejak s cviciacim dohodnut. Dneska este ale budem pisat praktika a zajtra pojdem este jedno merat, lebo do piatka musim mat 6 odovzdanych.

I ked to vsetko moze zniet dost pochmurne, moc to neriesim a som vpohode. Viem ze ked budem chciet vsetko sa to vpohode doucim. Len na to potrebujem istu psychicku vyrovnanost, aby moju mysel nic netazilo a pravdaze byt zdravy.

Vcera ma zas zacalo boliet hrdlo, kedze za mnou cez vikend prisiel bratranec a boli sme obe noci vonku a este jak blby som suhlasil ist na futbal v sobotu na desiatu takze som sa ani poriadne nevyspal.. Bol som ako som pisal u lekarky, ta mi dala bioparox ktory celkom zabera, tak dufam ze sa silna angina nevrati a budem moct naplnit vsetky moje plany.

Tie su na najblizsie dni taketo: Ucit sa ucit sa ucit sa, v stredu vecer mam doucko, v stvrtok vecer je laser game so spolkom a par kamaratmi ktorych som zavolal, v piatok vecer alebo v sobotu rano ideme na vikendovu knajpu - oslavu spolku do Polska. Mali by tam byt spolky z Polska, Ciech a myslim ze Nemecka. Skoncime v nedelu na obed a rovno ma z auta vyhodia niekde pri Snezke kde mam 5 dnove 'sustredenie'. O tom este napisem. Potom cez vikend ideme so spolkom za Prahu pozriet jedneho staresinu na jeho vilu, poochutnavat dobre vina a pozriet si jeho kolekciu znamok.

Je toho vela a stale bude, nuz teda musim byt zdravy a ready.